Ijzersterk in vernieuwing!

.

Informatie

 

 

Het pluimveebedrijf
Op dit bedrijf zijn zowel kuikens als kippen aanwezig. De kuikenbroederij levert kuikens aan van 1 dag jong. Deze kuikens vormen het uitganspunt voor het uiteindelijke doel, namelijk het produceren van eieren.

Als deze kuikens op bedrijf gebracht worden, worden deze gehuisvest in groepskooien. Hier hebben ze de vrije beschikking over vers drinkwater en lekker, speciaal voor jonge kuikentjes gemaakt voer. De stal wordt verwarmd tot 36 graden Celcius, ofwel behaaglijk warm voor deze tedere dieren.
Langzaam groeien deze dieren uit tot volwassen kippen. Op 18 weken leeftijd, worden ze verhuisd naar een speciale zogenaamde legstal. Hier worden ze gehuisvest in groepen van vijf dieren. Doordat er wordt gewerkt met kleine groepen, kan er vlug een rangorde worden bepaald, ofwel de dieren bepalen wie de baas mag zijn. Als deze rangorde bepaald is, is
er rust in de groep.
Op 20 weken worden de eerste eitjes gelegd.

Het houden van kippen in kooien heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat kippen in een schone omgeving leven. De mest van de dieren valt door een rooster en wordt om de paar dagen afgevoerd (d.m.v. banden). Hierdoor heeft de kip geen contact met de mest, dit verkleint de kans op ziektes, een ander groot voordeel is dat hierdoor bijna geen reuk en ammoniak vrij komt uit de mest.
De kip heeft altijd de beschikking over vers water en voer. Dit voer wordt speciaal gemaakt voor leggende dieren. Dit voer bevat alle voedingsstoffen die een legkip
nodig heeft. Wekelijks wordt er ongeveer 100.000 kg voer verbruikt. In ruil hiervoor produceren de kippen per week ongeveer 750.000 eieren. 

In 2010 is een  nieuwe uitdaging aangegaan en is er een stal gebouwd voor volière-scharrel kippen. Voor de inrichting van deze stal is gekozen voor het Bolegg Terace systeem . De kippen hebben veel ruimte en bewegingsvrijheid en maken daar dan ook veel gebruik van.  Uit deze stal komen ongeveer 420.000 eieren per week.

Start

pluimvee

varkens

contact

mestverwerking

star-plus

ks kempfarm systems